contacteer ons: info@fifolivzw.be

Onze doelgroep in Kenia zijn kansarme gezinnen waarvan de kinderen schoollopen in de Hero’s academy African Inland Church Shanzu


Ter informatie : Heden is 16% van de Keniaanse bevolking besmet met HIV. Zeker in kansarme omgevingen is de besmettingsgraad het hoogst waardoor er veel weeskinderen zijn waarvan de ouders reeds overleden aan AIDS. De schoolkinderen in de Hero’s academy zijn dan ook vaak ouderloos en verblijven na de schooluren ( 7:00 am-9:00pm)bij familie of buren of overnachten in de klaslokalen .


Wat doet FIFOLIvzw hier?


Financieel en logistieke ondersteuning van: de bouw van een dispensarium voor basisgezondheidszorg van de lokale populatie -een host voor de schoolkinderen die nu in de klaslokalen overnachten-verbeteren van de sanitaire installaties en installeren van handwastafels .

Implementeren van Fit for School program hand- en mondhygiëne bij de schoolkinderen en de lokale populatie. FIFOLI wordt hierin ondersteunt door vrijwilligers en Belgische studenten en werkt hierbij samen met Unicef en overheidsinitiatieven als die er zijn.

Speelpleinwerking opstarten als stimulans voor de psychomotorische ontwikkeling van deze schoolkinderen opgroeiend in sociaal gedepriveerde omgeving . Ook hier werken vrijwilligers en Belgische studenten aan mee .

Inventariseren van de vaccinatiestatus van de schoolkinderen en onderzoek naar mogelijkheden voor opstarten van inhaal vaccinatiekamp in samenwerking met lokale overheid en Unicef.

Hoe kan je helpen

Doe een gift aan een van onze projecten in de 4de wereld

Schrijf je gift over op rekeningnummer BE93 7310 4612 3067 (KREDBEBB)

Voor 2019 kunnen we geen fiscaal attest aanleveren.

 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van bedragen en waarvoor deze staan

50 Euro

Pakket bakstenen bouw dispensarium Shanzu Kenia